Wat is Rosacea?

Rosacea is een veelvuldig voorkomende chronische huidaandoening. Deze aandoening kenmerkt zich door een roodachtige uitslag in het gelaat, voornamelijk op de wangen, de neus, de kin en het voorhoofd.  Naast deze vlekkerige roodheid kunnen er ook kleine puistjes te zien zijn. Vanwege deze puistjes wordt de aandoening ook wel eens verward met acne. Echter, je kunt Rosacea herkennen doordat er geen comedonen (mee-eters) aanwezig zijn. Rosacea is een bloedvat-afwijking en dus geen talg-afwijking.

Hoe ontstaat Rosacea?

De oorzaak van het ontstaan van Rosacea is niet officieel bekend. Wel zie je dit huidprobleem ontstaan tussen de 30ste en 50ste levensjaar. Het huidprobleem wordt gestimuleerd door de volgende factoren: zonlicht, warmte, stress, warme dranken, alcohol en scherpe kruiden. Naast bovenstaande factoren is er ook bekend dat mensen met Rosacea een chronisch tekort aan vitamine A hebben.

Hoe kun je Rosacea het beste behandelen?

Het advies is om de huid te behandelen met huidverbeterende producten. De producten uit de ‘Redness lijn’ zijn hier geschikt voor. Lees hieronder het stappenplan. Let op! Iedere huid en huidconditie is anders. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand stappenplan niet geschikt is voor jouw huid.

OCHTEND

Stap 1 – reinigen

Gebruik Calmwise Soothing Cleanser. Dit is een zeer mild reinigingsproduct en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen. Het bevat vitamine K dat de wanden van de haarvaatjes in de huid versterkt.

Stap 2 – serum

Masseer Calmwise Serum in de huid. Dit is een kalmerend en hydraterend product. Het bevat o.a. Teprenone, dit is een gepatenteerde anti-roodheid ingrediënt. Het helpt de levensduur van de huidcellen te verlengen en versterkt de huidbarrière.

Stap 3 – crème

Breng Calmwise Colour Correct aan. Deze crème bevat actieve stoffen die de huid kalmeren. Daarnaast bevat het minerale groene pigmenten die de roodheid camoufleren. 

Stap 4 – bescherm

Bescherm de huid tegen UVA- en UVB-stralen met bijv. Physical Sunscreen.

AVOND

Herhaal stappen 1 & 2

Stap 3 – vitamine A

Breng Crystal Retinal aan. Het is van belang om het gebruik van vitamine A langzaam op te bouwen. Zeker aangezien huidtypen met Rosacea over het algemeen extra gevoelig zijn. 

Stap 4 – Crème

Breng nadien weer Calmwise Colour Correct aan.

Wist je dat…

Naast dat het goed is om vitamine A op de huid aan te brengen, is het bij Rosacea ook heel goed om vitamine A via voeding binnen te krijgen. Denk hierbij aan wortelen, zoete aardappel, paksoi.

Echte resultaten

Onderstaande foto is een resultaatfoto uit de praktijk. Hierop zie je dat de roodheid en irritatie op de wangen en neus al grotendeels verminderd is. Dit door de inzet van de juiste behandelingen en thuisproducten.

Liesbeth van Rijen – Schoonheidssalon Liesbeth

Geef een reactie