Rood, roder, roodst

Denk jij dat je last hebt van een gevoelige huid? Dan ben je niet de enige die dat denkt. Maar liefst 60% van de bevolking denkt een gevoelige huid te hebben, maar eigenlijk hebben velen van hen het bij het verkeerde eind… hierdoor kan het zo maar zijn dat ze hun huid niet op de juiste wijze behandelen. Maar wat is nu precies een gevoelige huid? Je leest het in dit blogartikel.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is namelijk dun en zelfs in sommige gevallen doorschijnend. Het is droog en vochtarm. Het voelt vaak na het reinigen strak aan en soms geeft het een brandend of tintelend gevoel. Een gevoelige huid is genetisch bepaald. Het gaat er dus om dat je een huidverbeteringsroutine kiest die de symptomen aanpakt.

Gesensibiliseerde huid

Maar.. heb jij eigenlijk geen last van een gesensibiliseerde huid? Dit is een huidaandoening die ontstaat als gevolg van externe factoren. Factoren die hierbij een belangrijke rol spelen zijn: vervuiling, stress, medicatie, hormonen, voeding, weersverandering, huidverzorgingsproducten en roken. Deze factoren zorgen voor een verstoorde huidbarrière, waardoor roodheid en/of irritatie ontstaat. Een gesensibiliseerde huid kan worden hersteld door het verwijderen van de externe factor en het herstellen van de natuurlijke huidbarrière.

Hoe te behandelen?

Zowel bij een gevoelige huid, als bij een gesensibiliseerde huid is het belangrijk om producten te gebruiken die de huid kalmeren en de natuurlijke huidbarrière herstellen. Laat producten met alcohol en parfum staan! Producten uit de ‘Redness’ lijn zijn hier perfect voor het verbeteren van de huid. Zo werkt bijvoorbeeld onze Calmwise Colour Correct op maar liefst 6 verschillende punten om de roodheid te verminderen , namelijk:

  1. Ontstekkingsremmend
  2. Versterken van de natuurlijke huidbarrière
  3. Beperken van roodheid, door het reguleren van de bloedstroom door de huid
  4. Stimuleren van gezonde haarvaten
  5. Kalmeren van de huid
  6. Directe dekking door de groene minerale pigmenten

Daarnaast is dit product ook nog eens de perfecte basis voor make-up!

Wist je dat onze Calmwise Discovery Kit alle producten uit de redness lijn bevat in travelsize formaat? Deze kit is perfect voor vakantie of om de producten uit te proberen!

En? Denk jij na het lezen van dit artikel nog steeds dat je last hebt van een gevoelige huid of is het soms toch een gesensibiliseerde huid? 

Geef een reactie