Het verhaal achter Medik8

Medik8 is ontstaan uit een passie om te streven naar betere huidgezondheid en resultaten.

De oprichter van Medik8, Elliot Isaacs, groeide op als zoon van een apotheker en was dan ook vaak te vinden in de apotheek van zijn vader. Zijn interesse in farmacologie en biochemie kwam dus niet van een vreemde. Hij koos er dan ook voor om fysiologie te gaan studeren aan de Universiteit van Leeds, naast farmacologie en biochemie. Nadat Elliot de wereld had rondgereisd en geïnspireerd was geraakt, bouwde hij Medik8 op vanaf een piepklein laboratorium achter in de apotheek van zijn vader.

Denken als een natuurlijk merk

Op het moment dat Medik8 op de markt kwam, waren natuurlijke huidverzorgingsmerken de markt aan het veroveren. Elliot raakte hierdoor geïnspireerd, maar hij wilde meer. Hij wilde gaan voor echte huidverbetering. Hij wilde de waarden van natuurlijke huidverzorgingsmerken, zoals fairtrade en natuurlijke ingrediënten, combineren met biochemie, waardoor er huidverbetering met echte resultaten ontstond.

Jaren later staat dit bij Medik8 nog steeds centraal. Alles draait om denken als een natuurlijk merk en het produceren van hoogwaardige huidverbeteringsproducten met de beste ingrediënten op de juiste sterkten met bewezen resultaten.

Wat wordt er bedoeld met denken als een natuurlijk merk? Alles wat met natuurlijke ingrediënten kan en huidveilig is, wordt gebruikt! De natuur biedt ons veel wat effectief kan worden ingezet bij huidverbetering, zoals bijvoorbeeld vitamine A en vitamine C. Alleen om het deel van een ingrediënt dat op de huid werkt te extraheren, is een wetenschappelijk proces vereist. Dit proces zorgt ervoor dat de doeltreffendheid wordt vergroot en de kans op irritaties en reacties enorm wordt verminderd.


Missie

Medik8 vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van een mooie huid. Na lang wetenschappelijk onderzoek kwam Elliot er achter dat CSA, vitamine C en zonbescherming overdag en vitamine A in de avond, ervoor zorgt dat huidverbetering en anti-aging wordt behaald. Op deze manier kan iedereen op een eenvoudige manier, die makkelijk toe te passen is in het dagelijks leven, genieten van Beautiful Skin For Life. Wil  jij meer lezen over CSA, lees dan ons eerste blogartikel.

Geef een reactie