H.E.O. Mask voor optimale hydratatie

We hebben weer een nieuw product gelanceerd en dit keer een die dé optimale hydratatiestrategie bevat.

Veel voorkomende huidproblemen

Een droge en/of vochtarme huid zijn veel voorkomende huidproblemen. Deze huidproblemen ontstaan/verergeren door externe factoren, wat op den duur zorgt voor een doffe huid, fijne lijntjes en rimpels, schilfering, overgevoeligheid, irritatie en een niet-egale huidtextuur.

Naarmate we verouderen, is er van nature een verminderde hoeveelheid lipide en vocht in de huid aanwezig, wat zorgt voor een verslechtering van de huidbarrière en een drogere huid. Deze functies vertragen op natuurlijke wijze. Hierdoor is er ook een toename van transepidermaal vochtverlies, wat leidt tot uitdroging. Kortom, als onze huid ouder wordt, heeft de huid nog meer behoefte aan hydratatie.

Om deze huidproblemen aan te pakken, moet de huid worden gehydrateerd en het tekort aan vocht en lipiden worden aangevuld. Voor een gezonde huid is hydratatie van essentieel belang

Om bovenstaande redenen ontwikkelden we ons nieuwste product H.E.O. Mask. Dit is het meest hydraterende masker ter wereld. Dit masker pakt alle problemen aan om te zorgen voor optimale hydratatie.

Maar waar staat H.E.O. nu precies voor?

Optimale hydratatiestrategie

H.E.O. staat voor Humectanten, Emollienten en Occlusieven. Deze drie elementen zijn belangrijk én nodig voor optimale hydratie. Deze elementen zijn in het masker perfect met elkaar in verhouding, waardoor ze zorgen voor maximaal resultaat. Maar wat doen deze ingrediënten, we zetten ze even voor je op een rijtje.

Humectanten

Humectanten werken eigenlijk als vochtmagneten. Dit betekent dat ze ervoor zorgen dat vocht uit diepere lagen omhoog wordt getrokken, om de bovenste huidlagen ook goed te hydrateren.

Emollienten

Emollienten voeden de natuurlijke huidbarrière. Het zijn ingrediënten die lijken op huididentieke lipiden. Hierdoor glijden ze gemakkelijk in de natuurlijke lipidenbarrière[LL1]  en helpen daar gaatjes op te vullen. Op deze manier wordt transepidermaal vochtverlies geminimaliseerd en zorgt het voor langdurige, intensieve hydratatie.

Occlusieven

Als laatste bevat het masker occlusieven. De moleculen hiervan zijn te groot om door de huid heen te dringen, waardoor ze dus op de huid blijven liggen. Daar vormen ze een beschermende laag, waarbij er wel zuurstof uitwisseling plaatsvindt, maar het vocht wordt ingesloten. Op deze manier wordt ook transepidermaal waterverlies (TEWL) verminderd.

Voor wie is het masker geschikt?

Dit masker is geschikt voor alle huidtypen, maar in het bijzonder de droge huid en de vochtarme huid. Wil jij weten of je last hebt van een droge of vochtarme huid? Klik dan hier om het blog met uitleg over deze huiden te lezen.

Hoe gebruik je H.E.O. Mask?

H.E.O. Mask is een 2-staps diep hydraterend nachtmasker, die je 2-3 keer per week in de avond gebruikt. Belangrijk is dat je jouw huid vooraf goed reinigt en vervolgens je favoriete serums aanbrengt. Breng zoals altijd eerst je serum op waterbasis aan en vervolgens de serums op oliebasis. Alle serums van Medik8 kunnen onder het masker worden gebruikt. Pak dan H.E.O. Mask erbij en breng hiervan eerst de blauwe gel aan en laat deze voor enkele minuten intrekken. Vervolgens breng je de witte crème aan en laat dit gedurende de gehele nacht inwerken. Van zowel de blauwe gel als de witte crème breng je ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een amandel aan op de huid.

Tip

Gebruik jij nu r-Retinoate Intense dan is het belangrijk, dat je hiervan een klein hoeveelheid mengt met de witte crème van H.E.O. Mask en breng je dit op de huid aan.

Heb jij ons nieuwste masker al uitgeprobeerd?


Geef een reactie