Droge huid VS vochtarme huid

Wist je dat er een verschil is tussen een droge huid en vochtarme huid? Hieronder leggen wij uit wat het verschil precies is.

Droge huid

Een droge huid is een huidtype. Dat betekent dat je hiermee wordt geboren. Het houdt in dat je huid minder talg produceert.  Je kan een huidtype van nature niet veranderen, maar je kan de huid wel in goede conditie brengen. Een droge huid voelt vaak ruw aan en kan schilfering laten zien. Het is hierbij van belang om de juiste producten te kiezen.  Ons advies is om te kiezen voor crèmes die de huid voeden en herstellen. Onze favoriet hiervoor is Advanced Night Restore.

Vochtarme huid

Een vochtarme huid heeft een tekort aan water in de stratum corneum (bovenste huidlaag). Een vette huid of gecombineerde huid kan ook vochtarm zijn. Een vochtarme huid kan strak aanvoelen, ziet er dof uit en laat craquelé zien. Ook kan het tekenen van gevoeligheid/irritatie vertonen. Een vochtarme huid ontstaat vaak door externe factoren zoals: verwarming, airconditioning, zon, te lang en te warm douchen etc. Bij een vochtarme huid is het van belang om te hydrateren, ons favoriete product hiervoor is Hydr8 B5 Intense.

Wist je dat…

Je een droge en vochtarme huid tegelijkertijd kan hebben? Je huid produceert namelijk van nature talg. Dit laagje talg geeft jouw huid namelijk bescherming. Wanneer je huid te weinig talg produceert, zal het laagje niet voldoende bescherming geven en kan er vocht worden onttrokken aan je huid. Hierbij is het dus van belang dat je jouw huid hydrateert én voedt.

Geef een reactie