De kracht van peptides

Peptides, wij zijn er helemaal fan van! Je hoort wellicht steeds vaker de term ‘Peptiden’ voorbij komen. Het staat dan ook bekend als voorloper in de geavanceerde huidverbeteringswetenschap.

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn korte ketens van aminozuren, die met elkaar verbonden zijn door peptidebindingen. Er zijn 20 individuele natuurlijk voorkomende aminozuren die in willekeurige volgorde aan elkaar kunnen worden gekoppeld om miljoenen verschillende peptidecombinaties te geven, die elk helpen bij verschillende huidproblemen.

Peptiden zijn daarnaast ook de bouwstenen van eiwitten. Onze huid zit van nature vol met verschillende soorten eiwitten en peptiden, waaronder enkele van de belangrijkste; collageen en elastine, die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Wanneer peptiden worden aangebracht op de huid zijn ze “commicators”. Ze zorgen ervoor dat een reactie in een bepaalde cel wordt geactiveerd. Ze zijn dus in staat om de huid specifieke instructies te geven om ‘iets’ te doen en dat ‘iets’ hangt af van de volgorde waarin de aminozuren zich bevinden. Elke peptide heeft dan ook zijn eigen kracht om verschillende huidproblemen aan te pakken.

Over het algemeen staan peptiden bekend om de intensieve collageen-versterkende werking, maar vergeet ook niet dat ze ook mooie resultaten leveren bij het aanpakken van een doffe huid, hyperpigmentatie, glycatie en een gehydratereerde huid.

Peptide Familie

We hebben een ware Peptide Familie, met producten die peptiden bevatten. We hebben voor jullie hieronder de Peptide Familie op een rijtje gezet:

Copper PCA Peptides

Dit serum bevat het gepatenteerde Koper PCA. Dit is een antioxidant die de huid optimaal beschermt tegen vrije radicalen. Dit serum werkt perfect voor mensen die vitamine C minder goed verdragen. Daarnaast is het product ook ideaal voor mannen, omdat het ook helpt tegen het ingroeien van baardharen.

Clarity Peptides

Dit serum bevat 10% niacinamide, wat wonderen verricht bij een ontstoken, rode en/of acnegevoelige huid. Daarnaast bevat het ook crystalide, dit ingrediënt helpt om de huid te zuiveren en een kristalheldere huidteint te bevorderen.

Liquid Peptides

Wil jij graag huidveroudering verminderen en direct resultaat? Dan is dit serum perfect! Het serum bevat namelijk een 30% peptidecocktail om expressierimpels te verminderen en collageen te stimuleren. Het peptidemengsel bevat een innovatief toedieningssysteem, die ervoor zorgt dat elke peptide wordt geactiveerd binnen de huidlaag waar dat het meest nodig is. Daarnaast zorgt het ingrediënt argirelox ervoor dat de signalen van spier samentrekkingen worden geblokkeerd om de verschijning van expressierimpels te verminderen.

Eyelift Peptides

Dit product werkt perfect als je de huid rondom de ogen wilt verstevigen en liften. Daarnaast bevat het serum hesperidine om de verschijning van donkere kringen te minimaliseren.

Gebruik jij al een van onze producten uit de Peptide Familie?

Geef een reactie