Bakuchiol Peptides

Afgelopen week hebben we eindelijk ons nieuwste product kunnen onthullen: Bakuchiol Peptides

Dit product is een zacht en plantaardig alternatief voor Retinol en bevat 1,25% pure Bakuchiol. De kracht van dit product  wordt verhoogd door de verhelderende peptides die aan het product zijn toegevoegd.

Bakuchiol en Retinol

Simpel gezegd: Bakuchiol is geen retinol. Retinol is de absolute gouden standaard in vitamine A. Wij geloven namelijk dat iedere huid behoefte heeft aan CSA: vitamine C en zonbescherming overdag en vitamine A voor de nacht. Wel kunnen we zeggen dat Bakuchiol Peptides het laatste missende onderdeel hierin is.

Het is namelijk zo dat sommige mensen geen vitamine A kunnen gebruiken: zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven, mensen die een zeer gevoelige huid hebben of mensen die vitamine A niet durven te gebruiken. Hiervoor is Bakuchiol hét wetenschappelijk bewezen alternatief, zodat je je CSA routine kunt voltooien.

Ons advies is wel om voor vitamine A te gaan, wanneer je huid dit aan kan.

Benefits of Bakuchiol

Bakuchiol Peptides is een serum dat twee keer per dag kan worden aangebracht op een gereinigde huid. De voordelen van dit product zijn:

  • verminderen van het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels;
  • verbeteren van de algehele huidtextuur en -teint;
  • verminderen van ontstekingen en roodheid;
  • glad en zacht laten aanvoelen van de huid.

Daarnaast biedt Bakuchiol Peptides het voordeel dat het fotostabiel is, dit betekent dat het zowel ‘s ochtends als ’s avonds kan worden gebruikt. Bijna alle vitamine A producten kunnen daarentegen alleen in de nacht worden gebruikt.

Trending

Bakuchiol is sinds enkele maanden een trending ingrediënt, maar voor ons is het niet nieuw. Wij gebruiken het al jaren in onze Calmwise Colour Correct. Maar omdat wij een merk zijn dat wetenschap en resultaten voorop stelt, zijn wij pas Bakuchiol Peptides gaan formuleren nadat er grotere gepubliceerde studies zijn verschenen die wetenschappelijk bewijs aanleveren en beweringen over dit ingrediënt ondersteunen.

Heb jij ons nieuwste product al besteld en ervaren? Wij zijn benieuwd naar je ervaring, laat het ons weten!

Geef een reactie